11. června 2012


KULTURISTI .

Příběh z 8.rPS Děvínská Nová Ves.  

Když jsem sloužil tři čtvrtiny roku, přišli na rotu mladí vojáci, aby doplnili náš dost prořídlý stav. A jak to na naší rotě fungovalo, mladý voják byl na vycházku v prvém roku bez nároku, v druhém roce po půl roce.
Tak se dva mladí pohraničníci domluvili, že budou svůj volný čas trávit tím, že si budou huntovat tělo posilováním. Přes předsedu SSM si sehnali nějaké mučící nástroje, a začali s týráním těla, vzali to tak vážně, že si dokonce vytvářeli i svou doplňkovou stravu bohatou na bílkoviny.

Například olomoucké syrečky: zalili mlékem nebo kefírem a nechali to uležet několik dní. Tvaroh zalili podmáslím, no v Lošticích ve výrobně syrečků by se z toho technologové zbláznili, co měli ti kluci za nápady a jaké produkty byli schopni smíchat a nechat uležet, a potom konzumovat. Alchymista Tycho De Brahe byl proti ním břídil.

tvaruzky

Inu,smrdělo to dole ve sklepení roty jako u rasa :-) To, že si dobrovolně cvičili tělo a jedli pochybné potraviny, různě smíchané dohromady, to by mi vůbec nevadilo, ale oni si dovolili mně oslovit, abych posiloval s nimi. Já při své lehkoatletické postavě, na které svaly jen hrály, ale na schovávanou se přece nebudu zbytečně dřít?

Lehce jsem je odpálkoval s tím, že v civilu v práci za šichtu nazvedám běžně 12-18 tun a žádné změny na svém těle nepozoruji. Mládenci mi to nechtěli věřit, tak jsem jim to vysvětlil.
Pracuji se dřevem, za směnu zpracujeme 10-18 kubíků řeziva, když si spočítám, že musím každou desku, každou fošnu vzít do rukou, položit na stůl zkracovací pily, uříznout a pak zkrácený kus položit na vozík nebo na paletu, tak je to až dvacet tun denně. Ať si chlapci dají studenou sprchu.
I velitel čety si všimnul jejich "podivné" činnosti, a o hraničním volnu jim napsal vycházku a dohlédl na to, aby na vycházku šli.

pivo

Oba mladí kluci jak utržení ze řetězu se vrhli do hospody a pili pivo za pivem. Dlouhá abstinence udělala své, po několika pivech a nějakém rumu se vypotáceli z krčmy a vydali se, místo směrem na rotu směrem ke hřbitovu. Jeden z nich upadl kousek od hospody do příkopu a zůstal tam ležet. Druhý ztratil brigadýrku a pokračoval dál v cestě na hřbitov.

Vrchní na ně několikrát volal, aby se vrátili, ale marně. Jelikož nemohl nechat lokál bez dozoru a věnovat se opilcům, zvedl telefon a zavolal na rotu, že tu má dva opilé pohraničníky, že jeden si ustlal v příkopu a druhý si jde pravděpodobně ustlat na hřbitov.
Devěták rozhodl, že pro naše kolegy vyrazí poplachovka. Ta nastoupila během minuty a vyjela hledat ztracené kolegy. U restaurace našli ve výmolu jednoho, a když dali čichnout k čepici ležící na cestičce ke kostelu služebnímu psovi, ten nabral pachovou stopu a rozběhl se ke hřbitovu. Kousek za kostelem někde až za hroby u hřbitovní zdi našli druhého. A za chvíli měli oba provinilce.

Na rotě se sice zmátořili na tolik, že zahlásili dozorčímu důstojníkovi návrat z vycházky, ale sotva vyšli ven a zavřeli za sebou dveře, sesypali se na hromadu jako domeček z karet.
Dozorčí roty zavolal interkomem několik mladých, aby je odtáhli na ložnice a uložili do postele a postarali se,aby se jim nic nestalo. Pak už jsem ty dva kulturisty nikdy neviděl, že by šli na vycházku :-) Možná šli, když už jsem byl v civilu. I tohle patřilo k službě u 8.r.PS Děvínské Nové Vsi.

Byl jsem u toho .


špak


© Autor příběhu:   http://www.lide.cz/JIRKAMAC






Komentáře

(horjenka - Mail - WWW)
Když ono pivo je boží dar a po takové době chutná dvojnásob...

Pivo. (Pohraničník - ADMIN. - Mail - WWW)
Marná sláva. Jak praví klasik: Teprve s pivem je žízeň krásná :-)
Plně ty dva kulturisty chápu,že se na vycházce zhulákali jako Rudí námořníci.
Pivko kefírem a mlékem nenahradíš.

SMUTNÁ ZPRÁVA - 8.4.2011. (Pohraničník - ADMIN. - Mail - WWW)
8.dubna 2011 jsem obdržel e-mail s touto smutnou zprávou,která se týká jednoho z diskutujících zde v komentářích. Cituji:

"Dobrý den,
Chtěl bych vás informovat že můj taťka František Flinta který chodil na Pohraničník bloguje a někdy se dost rozčiloval ,ale četl i Diskuzi na Lidech . A vím že s Váma si vyměnil nějaké e-maily . Chci oznámit že včera prohrál boj s dlouhou vážnou nemocí i když si myslel že má vyhráno . Petr Flinta. "

Všichni již dozajista pochopili,že se jedná o diskutujícího "flinta franta".
Franta byl zde na weblogu Pohraničník vítaným návštěvníkem,byť jsem ne vždy s jeho názory a postoji souhlasil.
Ale,vystupoval zde pod vlastním jménem,nesl tedy "kůži na trh" a za svými názory si stál.
František Flinta připravoval s jedním bývalým vojákem PS zajímavý projekt o Pohraniční stráži,se vzpomínkami které měly být zachyceny nejen textovou formou,ale i video záznamy.
Bohužel,jeho smrt práci na připravovaném webu ukončila...

ADMIN: Pohranicnik@bloguje.cz

jazykovedec (flintafranta - Mail - WWW)
Je to skoda. Byl to dobry oponent. Budiz mu zeme lehka.

Franta Flinta (Zdeněk Nagovský - Mail - WWW)
Obdržel jsem včera tu samou smutnou zprávu. Přes počáteční špičkování jsem si s Frantou porozumněl, dost jsme si napsali, a hlavně: Plánovali jsme letošní setkání v jeho krásném kraji a šerm. Ale. Člověk míní, pánbůh mění...Takže Franto, pokud tyto řádky tam od Tebe z vrchu přečteš, jsou dost drobně psané, o něco Tě požádám: Zrekvíruj mi tam nahoře pořádně pevný kord nebo fleret, se kterým si ten náš slibovaný mač napříště rozdáme. Dík. Zdeněk.

Franta Flinta (dezi - Mail - WWW)
Česť Tvojej pamiatke. Nech Ti je zem ľahká.

Franta Flinta (Maťko - Mail - WWW)
To je naozaj smutné, nech odpočíva v pokoji

Žádné komentáře: